Bier- en spijswedstrijd

Bier-spijs

Er wordt steeds meer gedaan met bier- en spijscombinaties. Bier bevat immers alle basissmaken die ook in eten voorkomen. Bier heeft een veel grotere bandbreedte dan wijn als het om smaak gaat. Dat biedt kansen voor restaurants en eetcafés. Er bestaan al eeuwen vele prachtige gerechten in combinatie met bier, echter zijn er nog tal van andere combinaties op te noemen die creatieve geesten kunnen bedenken.

Tijdens Bierfestival Groningen zullen weer diverse hapjes worden aangeboden door verschillende restaurants. Zo kunnen bezoekers een aantal combinaties tussen bier en spijs proeven. Daarnaast wordt er voor de zesde keer een bier- en spijswedstrijd georganiseerd op zaterdag 22 april.
Net als voorgaande jaren zullen verschillende horecabedrijven uit heel Nederland de kans krijgen om de lekkerste en meest verrassende bier- & spijscombinatie te presenteren aan een ervaren jury die zal bestaan uit Derek Walsh, Melissa Cole en Els van de Linde.