Masterclasses

Masterclass

Ook tijdens de zevende editie van Bierfestival Groningen worden er verschillende masterclasses aangeboden. Prominente bierkenners uit de internationale bier industrie zullen vertellen over diverse bierthema’s.

Melissa Cole - London

Melissa Cole is een zeer bekende dame in de internationale bierindustrie. Naast het geven van presentaties over speciaalbier is Melissa tevens een gerenommeerd schrijfster. Ze neemt plaats in vakkundige jury’s en reist de hele wereld over om haar kennis over te brengen en ervaringen te delen. In de UK verzorgt ze vele proeverijen en bierbelevenissen op het gebied van bier- en spijs. De masterclass die Melissa Cole zal verzorgen gaat over diverse bier- en spijscombinaties.

Data: Donderdag 20 april, 20.45 – 21.30 Zaterdag 22 april, 19.15 – 20.00 Kosten: € 12,50 per persoon inclusief bieren

Dry & Bitter Brewing Company - Copenhagen

Deze masterclass wordt gegeven door Søren Wagner. Hij is eigenaar en brouwer van Dry & Bitter. De masterclass gaat over “Trends in hoppy beers” en er worden diverse bieren geproefd. Hij zal ook spreken over de geschiedenis van de Deense craft beer industrie.

In het begin van 2015 opende Dry & Bitter haar deuren. De ambitie was om IPA’s te brouwen en dat is de belangrijkste focus sinds het openen van de brouwerij. Als onderdeel van alle creatieve processen is de brouwerij ook een ‘sour barrel-aging’avontuur begonnen waar inmiddels meer dan 50 vaten van zijn. Dit zijn allemaal verschillende bieren die nu nog op vaten liggen en daarna worden gebotteld. Deze bieren worden uiteindelijk uitgebracht in de “Limited Release” serie.

Vanaf volgend jaar zullen er meer flesbieren van Dry & Bitter verkrijgbaar zijn in Europa.

Data: Donderdag 20 april en vrijdag 21 april Tijdstip: 19.15 – 20.00 Kosten: € 12,50 inclusief bieren

Meantime Brewing Company - London

Meantime Brewing Company is een Engelse brouwerij uit Londen. De brouwerij werd in 2000 opgericht door Alastair Hook. Naast een tiental vaste bieren brouwt Meantime ook eenmalige bieren onder de noemer ‘pilot series’. Rod Jones, biersommelier en brouwer bij Meantime, komt naar Groningen om te vertellen over de brouwerij en de verschillende bieren. Uiteraard worden er mooie bieren geproefd.

Data: Vrijdag 21 april en zaterdag 22 april Tijdstip: 20.45 – 21.30 Kosten: € 12,50 inclusief bieren

 

Let op: naast tickets voor de masterclass moet altijd een entreebewijs worden aangeschaft.